Tero Nieminen

Tero Nieminen

Yrityksen omistaja

Taksiurani alkoi jo 19-vuotiaana. Alalle päätymisen kynnys oli matala, koska isälläni oli ollut taksi jo 70-luvun alusta saakka. 21-vuotiaana perustin oman taksialan yrityksen. Yhdellä autolla ajettiin 2018 vuoteen saakka, silloin yritykselleni tuli toinen auto ja tämän jälkeen muutin yhtiömuodon osakeyhtiöksi. Yritys sai nimekseen TMT Kuljetus Oy.

2020 yritykselle tuli kolmas auto ja 2021 vuoden loppuun mennessä automäärä tuplaantui kuuteen. Yksi 2021 vuonna tulleista autoista oli isältäni, joka menehtyi kesällä 2021. Kela-ajot tulivat mahdolliseksi 2022 alusta, tämän vuoksi ajomäärät kasvoivat sen verran , että lisäsin automäärä vielä kahdella autolla.

Olen siinä onnellisessa asemassa, että työntekijät ovat tulleet kysymään minulta töitä, jolloin koen, että heidän motivaationsa taksinkuljettajan työtä kohtaan on korkea. Ja hyvänä asiana pidän myös sitä, että he ovat orimattilalaisia, jolloin he tuntevat pitäjän ja ovat asiakkaille tuttuja.

Parasta työssä on asiakaskohtaamiset, laaja asiakaskunta, lapsista ikäihmisiin. Tämä on myös laajentanut elämänkatsomustani.

Ajan tällä hetkellä kaikkia ajoja. Tosin yrityksen pyörittäminen vie nykyisin koko ajan enemmän aikaa, joten alan olemaan enemmän se ylimääräinen kuljettaja, joka ajaa ne ajot, mitä muut kuljettajat eivät ehdi ajamaan.

Miia Nieminen

Miia Nieminen

Kuljettaja

Ajoin taksikortin 2018, suurin syy siihen oli, että seurustelin Teron kanssa. Taksia aloin ajamaan heti, kun sain luvat.

Ajan tällä hetkellä koululaisajojen lisäksi HyKy- ja Kela-kyytejä.

Mukavinta tällä alalla itsenäinen työ ja se, että näen työssäni erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä.

Janne Mononen

Janne Mononen

Kuljettaja

Olen ajanut taksia kohta viisi vuotta, tykkään työstä kovasti. Parasta tässä työssä on erilaisten ihmisten näkeminen ja heidän palvelu. Asiakkaita on laidasta laitaan ja se tekee työstä mielekkään. Kouluajot ja invakyydit työllistävät minua eniten.

Olen tullut taksialalle logistiikka-alalta. Ensin lähdin opiskelemaan toista alaa, mutta taksiala tulikin eteeni, jolloin opiskelut saivat jäädä ja työllistyin heti taksikuskiksi. 

Ensimmäisen vuoden tein keikkaa eri takseille, mutta nyt olen ajanut Terolle jo neljä vuotta, joten ”koti” on löytynyt ja viihdyn TMT Kuljetuksen leivissä.

Sari Asikainen

Sari Asikainen

Kuljettaja

Olen ajanut taksia viisi vuotta, ensimmäiset vajaat neljä vuotta keikkakuskina ja nyt reilun vuoden kokoaikaisesti. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja tehnyt hammashuollossa töitä 26 vuotta, josta viimeiset vuodet esimiehenä. Hankin taksinkuljettajan ajoluvan ollessani hoitovapaalla silloisesta työstäni nuoremman lapseni syntymän jälkeen. Näin kurssimainoksen Facebookissa ja totesin, että siinä tilanteessa oli helppoa kokeilla uutta alaa.

Aloitin kuljettajan urani Teron isällä, Markulla. Sen jälkeen aloin ajamaan vuoroja myös Terolle. Kun palasin hoitovapaan jälkeen omaan työhöni, niin jatkoin kuitenkin vuorojen ajamista säännöllisen epäsäännöllisesti. Muutaman vuoden kuluttua aloin haaveilemaan alanvaihdosta ja samaan aikaan Tero vinkkasi kokopäiväisestä kuljettajan paikasta. Siirtymä oli helppo, koska ala oli jo valmiiksi tuttu. Ajan kaikkia mahdollisia ajoja, joka tekee työstäni vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Parasta tässä työssä on asiakkaat ja toivon, että voin olla avuksi ja piristää heidän päiväänsä. Hyvillä autoilla ajaminen on mukava bonus. Viihdyn TMT Kuljetuksella todella hyvin ja tuntuu, että olen löytänyt oman paikkani.

Harri Vilkuna

Harri Vilkuna

Kuljettaja

Olen ajanut taksia vuodesta 2019. Siirryin metallialalta taksinkuljettajaksi. Aiemmin olen työskennellyt myös myynnissä, joten koen nyt palanneeni takaisin palveluammattiin.

Muuttaessamme Orimattilaan, katselin avoimia työpaikkoja ja huomasin Teron isällä, Markulla, olevat avoin taksikuskin paikka. Ajoin Markulle vakituiseen reilun kaksi vuotta. Siirryin TMT Kuljetus Oy:n palvelukseen marraskuun alussa 2021.

Olen tykännyt olla Terolla töissä ja lasken, että on etu, kun on useampi auto yrityksellä, niin pystyy ajoja suunnittelemaan joustavammin.

Parasta tässä työssä on ehdottomasti se, ettei ole kahta samanlaista päivää, ikinä ei tiedä mihin seuraava kyyti on. Lisäksi tykkään kovasti kuulla ja kuunnella erilaisia elämäntarinoita asiakkailta. Minulle luontevaa on itsenäinen työskentely, tämän vuoksi taksikuskin työ sopii minulle loistavasti.

Ajan laaja-alaisesti erilaisia kyytejä, niin koululais-, Kela-, Hyky- ja yksityisiä ajoja.

Leif Frimodig

Leif Frimodig

Kuljettaja

Olen ajanut taksia reilut seitsemän vuotta. Olen ajanut ammatikseni siitä saakka, kun sain kortin mm. kuorma-auton- ja pakettiautonkuljettajan työtkin ovat tulleet tutuksi vuosien varrella. Tein lyhyen pätkän töitä myös vaneritehtaalla ja siellä minulle selvisi, että tehdastyö ei ole minua varten. 

Taksinkuljettajan työssä parasta on, että näkee erilaisia ihmisiä ja pääsee erilaisiin paikkoihin. Vaikka olemmekin paikallinen taksiyritys, niin ajoja on ollut Kuopiosta Naantaliin ja kaikkea siltä väliltä. 

95 % ajoistani on Kela-kyytejä, joista pidän kovasti.

Essi Miinalainen

Essi Miinalainen

Kuljettaja

Minusta tuli taksinkuljettaja syyskuussa 2022, joten olen aika uusi alalla. Tulin tälle alalle suoraan koulunpenkiltä, osin mieheni houkuttelemana. Opiskelin aiemmin maatalousalaa.

Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta missä on moottori, ja ajaminen onkin parasta tässä työssä.
Enimmäkseen ajan Kelakyytejä. Olen viihtynyt hyvin työssäni ja uskon, että tulen olemaan tällä alalla pitkään.

Annu Vainio

Annu Vainio

Kuljettaja

Olen aika uusi taksinkuljettaja, hyppäsin tähän työhön lokakuussa 2022. Olen alunperin ravintola-alalta, mutta kokemusta löytyy myös kiinteistövälittäjän työstä.

Parasta taksinkuljettajan työssä on erilaiset asiakkaat ja asiakaspalvelutyö, työn monipuolisuus on myös iso plussa. Yllätyksenä on tullut, että taksin palveluita käytetään niin paljon.

Tämä työ tuli vähän nurkan takaa, koska aloimme jutella Teron kanssa ja hän kertoi, että heillä on vapautumassa yksi taksinkuljettajan paikka. Olen ollut aina sellainen, että tykkään kokeilla erilaisia asioita, joten päätin lähteä spontaanisti tälle alalle ja olen ollut tyytyväinen valintaani. 

Tommi Silenius

Tommi Silenius

Kuljettaja

Minusta tuli taksinkuljettaja elokuussa 2022. Teen kuljettajan töitä ekstrana viikonloppuisin, arki minulla kuluu muissa hommissa. Huomasin, että Terolla oli paikka avoinna ja kiinnostuin siitä, koska olin jo jonkin aikaa miettinyt toista työtä oman työni rinnalle.

Parasta taksikuskin työssä on työn itsenäisyys ja työn joustavuus. Terolle on kiva tehdä töitä, koska homma pelaa.

Ranya El Ghaoui-Ten Oever

Ranya El Ghaoui-Ten Oever

Kuljettaja

Olen TMT Kuljetuksella keikkakuskina, päätyöni on kiinteistövälittäjä. Taksikuskina olen toiminut lokakuusta 2022 saakka. Parasta tässä työssä on joustavuus, koska teen tätä työtä lisäansioina, tykkään asiakaspalvelusta ja ajamisesta olen aina pitänyt. Tässä työssä yhdistyy kaikki mistä pidän.

Ajan pääsääntöisesti viikonloppu öisin, joten kyydit ovat lähes poikkeuksetta yksityisten ihmisten tilaamia.

Alalle päädyin, kun Teron kanssa jutellessa tuli asia puheeksi. Ilman sitä, että olemme Teron kanssa kavereita, en olisi varmaankaan taksikuskiksi ajautunut. Mutta onneksi näin.

Toivon, että jatkossakin tulee paljon kilometrejä ja tyytyväisiä asiakkaita.

TMT Kuljetus Oy on todella toimiva ja hyvä yritys, sille on mukava tehdä töitä.